HTML

DIN 875: Katalogizált német humor

Műsorajánló, kedvcsináló azoknak, akik nyitottak az igényes német nyelvű humorra. Derrick nyomoz a germán wicc után, avagy le az előítéletekkel! (hisz Hitler is osztrák volt). Intellektuális Schunkeln nem csak germanisztika, német alapszakos bölcsészeknek à la BAUHAUS minimal style

Friss topikok

Linkblog

Arnulf Rating - der Rambo unter der Kabarettisten

2010.01.27. 08:00 :: Chazz Reinhold

“Polemisch, ätzend, böse fielen seine Analysen aus. Ein fulminantes satirisches Feuerwerk. Wer da nicht aufpasste, fühlt sich irgendwann geradezu erschossen von den prasselnden Pointen. Andere Kabarettisten hätten für diese rasant präsentierte Fülle gut das Doppelte an Zeit gebraucht.
Das Diffizile bei Arnulf Rating und damit sein großes Verdienst ist es, dass er es keinem leicht macht im Publikum. Außer vielleicht jenen, die die wüstesten Attacken am heftigsten umjubeln und gar nicht merken, wie sie auf den kabarettistischen Leim kriechen.”

 

 

 

 

 

 

Klasszikus politikai kabaré, igazi gyöngyszem, mely viszont a német belpolitika részletesebb ismeretét tételezi fel. 

 

Arnulf Rating honlapján további videók is láthatók:

www.rating.de/video.htm

Valamint meglepően sok programrészletbe lehet belehallgatni az "Einkaufen" link alatt.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://din-875-nemet-humor.blog.hu/api/trackback/id/tr11704924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabi 2010.01.27. 15:16:23

mondhatnank ugy is, hogy a politikai kabare nekem feher folt, de ezt a foszert meg hallomsabol se ismertem.. :) Valoszinuleg ennek egyik oka a magyarorszagrol hozott kifejlett averziom a politikai kabarek ellen, pedig be kell valljam, van koztuk szinvonalas is..

Chazz Reinhold 2010.01.28. 19:48:49

Igen, sajnos elkelne otthon egy két ilyen formátumú humorista, mint pl. az Arnie:)

Tsabi 2010.01.28. 21:12:20

Talan idovel kinevel magabol a szorakosgatoipar par igazi tehetseget is.. :) Bar szerintem a politikai kabarehoz mint mufajhoz magyarorszagnak nem csak tehetseges kabarettistakra van szuksege, hanem egy egyfajta politikai minosegre is, mert ami most ott megy az onmagaban kabare..

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.02.08. 11:21:48

Sajnos nem bírom a germán eme ágát, a gugli keltára fordító programja pedig lecsiszolja a poénokat. Engem be lehetne küldeni a viccért, ha Monthy Pithonék jelenetében járnánk.

de köszönet a bloggernek, hogy megismerhettem ezt a snájdig fiatalembert:
din-875-nemet-humor.blog.hu/2010/01/19/olaf_schubert_the_sexiest_man_alive
Elkélne hozzánk a kórusba pár ilyen dalia!

Chazz Reinhold 2010.02.15. 21:14:42

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás:
Igen, Olaf Schubert háromszoros Drezda-alsó Herr Lebensraum győztes (a Mr. Universe cím germán történelmi megfelelője) és Chuck Norris életműdíjas is (naná).

Szuzi, Önnek Volker Pispers-t ajánlanám (1. poszt), ami angol feliratozással egész élvezhető
süti beállítások módosítása