HTML

DIN 875: Katalogizált német humor

Műsorajánló, kedvcsináló azoknak, akik nyitottak az igényes német nyelvű humorra. Derrick nyomoz a germán wicc után, avagy le az előítéletekkel! (hisz Hitler is osztrák volt). Intellektuális Schunkeln nem csak germanisztika, német alapszakos bölcsészeknek à la BAUHAUS minimal style

Friss topikok

Linkblog

Roger Cicero

2010.04.01. 08:00 :: Chazz Reinhold

Most egy újabb német előadóművész / entertainer következik, aki persze román származású (apja Kolozsváron született, világhírű jazz-zongorista volt) s így lassan kiderül hogy olyan mint "germán humor" nem is létezik.

Bár Roger Cicero nem tartozik a klasszikus értelemben vett humoristákhoz, egy kis kitérőt mindenképpen megér, hiszen dalszövegei tele vannak humorral, szellemes metaforákkal, a nemek közötti hétköznapi klisék intelligens karikírozásaival.

www.roger-cicero.de/

de.wikipedia.org/wiki/Roger_Cicero

dalszövegek a könnyebb megértéshez:

www.magistrix.de/lyrics/Roger%20Cicero/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elnézést a helyenként primitív youtube-os animációkért (gondolom sokaknak ismerős: a szerzöi jogok satöbbi...), szerencsére az akusztika a lényeg

a myvideo.de oldalon láthatók jó minőségű koncertfelvételek, melyeket azonban nem lehet ide "beágyazni"

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://din-875-nemet-humor.blog.hu/api/trackback/id/tr691885057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása